Despre mine

Iubesc să scriu

Sunt licențiată în drept și am o specializare în jurnalism, ca reporter-redactor. Iubesc libertatea și mi-a dat Dumnezeu posibilitatea de a-mi onora vocația, așa că am pornit pe un frumos drum livresc, ca autoare și ca fondatoare a editurii Eleprint. Am o echipă fenomenală și entuziastă, căreia îi mulțumesc!

Biografie

Am terminat cursurile Colegiului Național Bănătean, secția Științe Sociale, am o licență în drept și un masterat în dreptul afacerilor, obținute la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Am lucrat ca reporter și redactor-șef, la prima publicație online din România. M-am angajat apoi la o companie producătoare de energie regenerabilă și am obținut documentația necesară primelor parcuri eoliene funcționale din vestul tării. În paralel cu serviciul, am înființat o agenție de publicitate și un site național de intermediere în asigurări.

Am realizat și prezentat emisiunea sociopolitică Sub lupă, a postului de televiziune A7TV și colaborez cu asociația Timișoara Film Society. Primul film, Pisica verde, a rulat în rețeaua Cinema City și a câștigat premiul special la IPIFF - Festivalul Indie al Producătorilor Independenți de Film. În anul 2020 am înfiintat editura Eleprint.

https://dianafarca.com/wp-content/uploads/2020/04/DSC_3402-copy-600x700.jpg
Pasiunile mele
Lucruri care ma fac fericită

Cititul

Citesc, cu frenezie, tot ce-mi pică în mână, mai puțin literatură siropoasă. Dintre scriitorii recenți îmi plac Mario Benedetti, Octavio Paz, Eric-Emmanuel Schmitt, Milan Kundera, Patrick Suskind și Glenn Cooper.

Desenul

Schițez în cărbune, creion dermatograf, ruj sau alte materiale neconvenționale și pictez în acril, ca o formă de evadare din cotidian.

Muzica

Muzica e a doua mea natură. O ascult zilnic, mai ales când scriu, uneori pe discuri de vinil, la un pick-up din anii ’60.

Fotografia

Iubesc să fotografiez Caleea Lactee și detalii din natură. Ambele mă țin cu picioarele pe Pământ și îmi reamintesc că suntem picături în eter, care țintim către cer.

Cinematografia

Ador filmele lui Alfred Hitchcock, Federico Fellini, Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, Woody Allen, Stanley Kubrick, George Lucas și Ridley Scott.

Sportul

În liceu am jucat baschet. Am învățat apoi să îmi înving comoditatea, prin dans modern, alergat, fitness sau tenis. Sportul e parte din rutina mea și îmi stimulează creativitatea.