Dă timpului timp!

La un pas de mine, un bunic îi poartă de grijă nepoţelului. Azi, bunicul e adultul. Mâine – poimâine se inversează rolurile. Nimeni nu scapă de sub roata implacabilă a timpului. Însă nu timpul trece, ci noi trecem prin timp şi, pentru fiecare, zarurile au fost aruncate la naştere, ca să-l citez pe Cezar, nu ăla de la Eurovision, ci ăla din Imperiul Roman.

Pe măsură ce ne maturizăm, învățăm să ne reorganizăm prioritățile. Ziua are aproape șaisprezece ore, dacă ne luăm după accelerarea frecvenței de rezonanţă Schumann, suficient timp pentru toate. Când vine vorba de priorităţi, dorinţa de autodepăşire e cel mai bun catalizator. Nimeni nu e într-o competiție cu celălalt, însă fiecare e dator să încerce să devină mâine varianta îmbunătățită de ieri.

În zilele noastre, din cauza societăţii de consum şi a tehnologiei, ne pierdem adesea timpul prin mulţimea vidă de gânduri şi sacrificăm calitatea în favoarea cantităţii. Am uitat cu toţii că nu avem nimic de dovedit nimănui şi că nu trebuie să mărim viteza, ci să creştem nivelul de înțelegere.

Doctori rataţi, încercăm adesea să resuscităm „patologii” în moarte cerebrală, însă timpul nu e doctor, încât să vindece răni, ci mai degrabă profesor, pentru că ne determină să formulăm întrebările potrivite şi să căutăm mai apoi răspunsurile.

Personal, am facut un pact cu timpul: el nu mă mai aleargă, eu nu mai fug de mine şi nu-mi mai sabotez viitorul. Şi încet, încet, au rămas în oglinda retrovizoare a sufletului, oamenii, întâmplările şi alegerile care nu îşi mai regăseau locul. Câteodată mai arunc o privire către ele, cu coada ochiului, însă am încetat să mai conjug trecutul!

Fiecare lucru are timpul său şi ce nu trăim atunci nu mai trăim deloc… Există atunci prea devreme, prea târziu şi când?! La asta trebuie să căutăm individual răspuns. Tot timpul conturează cele mai sincere răspunsuri.

Trăieşti în baza unui contract de închiriere pe durată nedeterminată, iar chiria e propriul tău timp. Foloseşte-l cu înţelepciune! O maximă numai bună la ceas de seară sau la răscruce de gânduri: Trăieşte la intensitate maximă fiecare moment şi dă timpului timp, iar acesta iţi va decanta amintirile şi îţi va împlini visurile!

Colorați-vă nuanțele de gri,
Diana

Leave a Comment